Niedziela, 2007.02.25 Wiktora, CezaregoJutro pogoda: Warszawa temp. 4 -3 °C ciśn. 1004 hPa » Gdzie dobry śnieg na narty? » Kamerki na stokach » Kto zdobędzie Oscara? Zobacz zwiastuny dzieł, które mają szanse na to największe filmowe wyróżnienie. » •Nie tylko Schindler [...]
[...] strukture jest zdrowe i nie powoduje tycia bez wzgledu ile bysmy zjedli, jestesmy ludzmi a w/w produkty rosna obok nas i naleza naturalnie do naszego ekosystemu, nie moga nam szkodzic.. szkodzic moze albo byc zubozale gdy np. zniszczymy strukture poprzez gotowanie, scieranie na pyl, uzywanie mikrofali, itp.. mam racje?, czekam na kontry ;)
[...] ogromną ilością piwa. W związku z powyższym zmuszony jestem ograniczyć ilość spożywanych jajek oraz wyeliminować smażenie. W to miejsce wprowadzając ryby oraz pieczenie i gotowanie. Za kilka tygodni pojawią się świeże warzywa, a to też na pewno nie zaszkodzi. ale w tej sytuacji pojawia się pytanie. Skoro mój organizm sam sobie z niczego [...]
Niedziela, 2007.02.25 Wiktora, CezaregoJutro pogoda: Warszawa temp. 4 -3 °C ciśn. 1004 hPa » Gdzie dobry śnieg na narty? » Kamerki na stokach » Kto zdobędzie Oscara? Zobacz zwiastuny dzieł, które mają szanse na to największe filmowe wyróżnienie. » •Nie tylko Schindler [...]
[...] 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] (porcja 170 gr.), najlepiej grillowane lub gotowane w celu uniknięcia dodatkowych kalorii. - Usuwaj widoczny tłuszcz z mięsa, przygotowywanego do dalszej obróbki (pieczenie, gotowanie itp.) - Staraj się stosować tłuszcze roślinne w postaci płynnej niż stałej (zawierają mniej tłuszczy nasyconych niż te drugie) - Włącz do swojej diety płatków [...]
[...] Brokuł, Buraki, Marchewka; papryka surowa (warzywa poza strączkowymi, kukurydzą i ziemniakami) Do sałatek i innych potraw nie dodajemy żadnych tłuszczy! Forma przygotowania: gotowanie, duszenie, pieczenie, grillowanie, smażenie bez oleju (saute), Zamiast sałatek/surówek (obiad, podwieczorek, kolacja): Zupa gotowana bez kości, wywar z warzyw nie [...]
[...] 3x max Dieta: Dzień bez mięsa i bez warzyw w zasadzie, a to dlatego, że wypadł nam główny posiłek – to tu trzeba było skoczyć, to tam i nagle zabrakło czasu by ogarnąć gotowanie, stąd szybkie i proste posiłki. Sushi pierwszy raz od dawna domowej roboty, łosoś wędzony, bo surowej ryby z Carrefoura nie odważyłbym się zjeść, ale jak by ktoś [...]
[...] wędzone można zjeść czasami, ale niekoniecznie stałe. Tym bardziej w oleju słabej jakości. Tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym warto mieć w domu na tzw. czarną godzinę, kiedy to na szybko musimy coś zjeść i nie mamy czasu na gotowanie, czy pieczenie. Czym jest szybka wiejska? Jeżeli wędliną, to polecam zamienić ją na mięso. Np. pieczony schab.
6 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Produkty waż przed przygotowaniem potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im [...]
[...] 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
aktywność : całkiem spora, dojdą lekcje wuefu we wrzesniu, oraz treningi badmintona raz lub dwa razy w tygodniu + siłka + hitt płatki (owsiane bądź pszenne) 100g mleko 1,5% 100g jakiś owoc garść orzechów Owoc zbędny. Dodaj dwa jajka i trochę zdrowego tłuszczu (oliwa na warzywach/orzechy) chleb razowy 1 kromka, z szynką i pasztetem (troche mi sie [...]
[...] Chodź widziałem na FB, Portalach, że da radę. Tylko ja bardzo często jeźdzę w nocy a w dzień śpię, jak robię pauże to często tylko 9 godzin i w te 9 godzin zajmuje mi z godzinka gotowanie, jeszcze zjeśc oragnać się i spać 7 godzin bo zaraz trzeba pracować. Może ta aktywność to wymówka, ale jeźdzę planedką, także też muszę się naskakać na niej.
[...] 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] zdjęcia. Białka dużo bo chciałem węgle zamknąć w 50% a myślałem, że tłuszcze to tak nie za bardzo mi pomogą w budowaniu sylwetki. Pierś z kury dziś ugrilluję więc za jednym gotowanie 2 posiłki. Wiem, że to stary błąd - katowanie się filetem z kury i ryżem, ale ja akurat te rzeczy lubię i jadam też ryby i wieprzowinę, więc staram się urozmaicać. [...]
Wszystko przeczytałem tu:, http://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.html A jeżeli chodzi o gotowanie na parze - dla mnie hmm jedzenie nie ejst przyjemnością, przyjemnością dla mnie są efekty. Moge jeść świństwo i być szczęśliwym(np. płatki owsiane bez dodatków). Jak już napisałem postaram się dodać więcej mięsa kosztem odżywki oraz [...]
Wskazówki na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] semi-niezbędny bądź warunkowo niezbędny). Pokarmami bogatymi w Gln są ryby, czerwone mięso, produkty mleczne, fasola, tofu, jajka jak również surowe buraki i kapusta (gotowanie może zniszczyć Gln szczególnie w warzywach). Przeciętnie 100-gramowa porcja mięsa zawiera ok.4g Gln. Kazeina zawiera jej aż 24%. Z ciekawostek warto napomknąć, iż [...]